Ponta: Constructia autostrazii Pitesti-Craiova incepe in 2013

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 13:53
1773 citiri
Ponta: Constructia autostrazii Pitesti-Craiova incepe in 2013
autostrada Pitesti Craiova, Ponta autostrada Pitesti Craiova, lucrari autostrada Pitesti Craiova

Premierul Victor Ponta a anuntat vineri, la Craiova, ca in 2013 vor incepe lucrarile la autostrada Pitesti-Craiova, astfel incat Craiova va fi legata in sistem de autostrada de cel mai mare port al Romaniei.

"Anul viitor, prin concesiune, pornim autostrada sau drum express Pitesti-Craiova, astfel incat Craiova va fi legata, prin autostrada, pana la Constanta, pana la cel mai mare port al Romaniei. (...) Inseamna, in primul rand, pentru zona economica a Olteniei un sprijin extrem de important", a declarat Ponta.

El a mai spus ca tot in 2013 "trebuie sa finalizam legatura dintre Craiova si Calafat", precizand ca va avea grija sa ia masuri "ca lucrul acesta sa se intample fara intarziere".

"Azi este o zi chiar mai importanta decat inaugurarea aeroportului si a unitatii aeriene SMURD. Azi cred ca este ziua in care putem vorbi de fondarea regiunii Oltenia, regiune cu un potential fantastic economic, cultural si social", a remarcat premierul Ponta.

Seful Executivului a participat vineri la inaugurarea Aeroportului International Craiova, in cadrul evenimentului fiind inaugurat si noul centru SMURD.