Ponta: Proiectele de investitii in energie si infrastructura cu China sunt de peste sase miliarde de euro

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 15:52
1440 citiri

Proiectele de investitii avute in vedere cu R.P.Chineza in energie si infrastructura totalizeaza peste sase miliarde de euro, a anuntat premierul Victor Ponta, joi, in cadrul sedintei de Guvern.

"Multumiri celor care au fost alaturi de mine in vizita in China. Proiectele pe care le avem in derulare sunt proiecte de investitii in energie si infrastructura, cumulate, de peste sase miliarde de euro. Inseamna locuri de munca, inseamna independenta energetica pentru Romania. Si inseamna posibilitatea de a completa ceea ce primim din fonduri europene si din fonduri bugetare pentru imbunatatirea infrastructurii. SUA si UE au parteneriat strategic cu China. Daca noi reusim sa avem investitii, sa avem locuri de munca, sa fim independenti energetic e un lucru important", a subliniat premierul, informeaza Agerpres.

Ponta a spus ca si-ar dori ca relatiile Romaniei cu alte tari din afara UE sa ajute tara noastra in egala masura.

"Cu atat mai mult cu cat Romania sustine si crede ca sunt necesare noi sanctiuni economice impotriva Federatiei Ruse, pentru incalcarea dreptului international si implicarea in criza din estul Ucrainei. Asta inseamna ca pentru toti producatorii romani, pentru economia romaneasca trebuie sa gasim noi piete de desfacere, trebuie sa gasim noi investitii in asa fel incat sa avem locuri de munca si sa putem sa continuam cresterea economica", a mai spus declarat premierul.

#proiecte investitii Romania, #investitii energie infrastructura China , #Infrastructura