Primarul Timisoarei vrea sa duca trenurile in subteran pentru a avea metrou

Luni, 03 Iunie 2013, ora 15:01
1447 citiri
Primarul Timisoarei vrea sa duca trenurile in subteran pentru a avea metrou

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, afirma ca a propus in cadrul Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului, care se afla in stadiu de proiect, "ducerea in subteran a liniilor de cale ferata", astfel incat orasul sa poata avea si metrou.

"Aceasta este optiunea noastra si viziunea noastra asupra Timisoarei privind calea ferata. Cea mai potrivita varianta este ducerea in subteran a liniilor de cale ferata, transmite corespondentul Mediafax.

Aceasta varianta ar prezenta si avantajul ca pe acele linii de cale ferata am putea avea si transport in comun urban, un metrou. Am putea folosi in partaj linia de cale ferata pentru trenuri in sensul consacrat al termenului, dar si pentru mijloace de transport in comun pe cale ferata de tip urban: tramvai, metrou", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu.

El a afirmat ca aceste propuneri sunt cuprinse in Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Timisoara, care se afla in stadiu de proiect si care urmeaza sa fie supus dezbaterii publice.

Intrebat daca inainte de a introduce in PUG o asemenea propunere a discutat sau nu cu reprezentantii CFR, Robu a raspuns ca nu a avut o asemenea discutie.

"Nu s-a discutat cu cei de la CFR. Cand se intocmeste PUG-ul, mai intai se vine cu viziunea, se supune proiectul dezbaterii publice, se adopta apoi la nivel local, dupa care proiectul adoptat se transmite Guvernului pentru a fi avizat de mai multe ministere. Abia dupa ce se obtin toate avizele de la ministere PUG-ul se considera in vigoare si orice dezvoltare urbana din acel moment trebuie sa fie in consonanta cu prevederile sale", a afirmat el.

Primarul municipiului Timisoara nu a putut preciza cat ar putea costa aceasta investitie si nici cand ar putea incepe lucrarile, insa a subliniat ca noul PUG al municipiului Timisoara ar putea intra in vigoare in aproximativ opt luni.

Gara CFR din Timisoara se afla la aproximativ 15 minute de zona centrala, iar trenurile trec prin mai multe cartiere din municipiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#trenuri subterane Timisoara, #metrou Timisoara, #primar Robu Timisoara , #Infrastructura