Romgaz, Electrica, Metrorex si Tarom, scoase de Guvern de pe lista companiilor monitorizate

Joi, 08 Februarie 2007, ora 11:44
1096 citiri

Guvernul a scos 33 de companii de pe lista societatilor monitorizate, printre acestea figurand Romgaz, Electrica, Oltchim, Cuprumin, SNLO, Metrorex si Posta Romana.Din portofoliul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) au fost eliminate de pe lista firmelor monitorizate Metrorex, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Aeroportul International Bucuresti-Henri Coanda, Administratia Porturilor Maritime si Administratia Canalelor Navigabile Constanta, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati, Registrul Auto Roman si Tarom.

De la Ministerul Economiei si Comertului au fost scoase de sub monitorizare Transelectrica, Hidroelectrica, Electrica, Nuclearelectrica, Transgaz, Romgaz, RA pentru Activitati Nucleare Drobeta Turnu Severin, Compania Nationala a Uraniului, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Cuprumin Abrud, Baita Stei, Molodomin si Minbucovina Vatra Dornei.

Din portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului au iesit de sub supraveghere Avioane Craiova, IAR Brasov, IOR si Romaero Bucuresti, Oltchim Ramnicu Valcea si Rami Dacia.

Totodata, au mai fost eliminate de pe lista Posta Romana, Societatea Nationala pentru Imbunatatiri Funciare si RA Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, Regia Nationala a Padurilor, RA Monetaria Statului din subordinea Bancii Nationale a Romaniei si INMH.

Lista companiilor de stat monitorizate a fost modificata in sedinta de miercuri a Guvernului, prin reducerea numarului de societati de la 49 la 16 firme.

Unitatile care au ramas pe lista sunt Termoelectrica, CN Huilei Petrosani, Minvest Deva, Remin Baia Mare, SN Carbunelui Ploiesti, Banat Anina, CFR Calatori, CFR Marfa, CFR SA, Multiproduct, Coresi, RADEF, Romarm Bucuresti cu toate filialele sale, Electroputere, Rulmentul si Tractorul Brasov.

Decizia a fost luata pe baza analizei indicatorilor economico-financiari realizati de acesti operatori economici in perioada 2005-2006, cuprinsi in situatiile transmise de ministerele de resort implicate si de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Criteriile luate in considerare pentru mentinerea unor operatori economici in actiunea de monitorizare au vizat inregistrarea de pierderi si de arierate.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)