Strazi modernizate cu nereguli, depistate de Departamentul de Lupta Antifrauda in Suceava

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 14:53
1697 citiri
Strazi modernizate cu nereguli, depistate de Departamentul de Lupta Antifrauda in Suceava

Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a gasit nereguli privind subcontractarea lucrarilor la un proiect de modernizare a mai multor strazi din municipiul Suceava, finantat prin POR si care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU).

Executia acestor lucrari a fost incredintata, in 2011, in urma unei licitatii, unei asocieri intre firmele Conbucovina, Symmetrica, Cominco si Florconstruct din Suceava, care au incheiat un contract de subcontractare cu firma Kamer Build Company din Suceava, controlata de omul de afaceri Vasilica Puscasu, care in martie 2012 a fost extradat in Austria unde este judecat pentru jaf armat in doua sucursale bancare.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, ca verificarile Departamentului de Lupta Antifrauda in cazul acestui proiect au aratat ca a fost angajat un subcontractor care nu era in proiect, respectiv firma Kamer Build Company.

El a precizat ca problema identificata nu apartine administratiei publice, ci firmelor care au castigat executia lucrarii si care au subcontractat societatea respectiva.

Lungu a adaugat ca pentru acest proiect de modernizare a 14 strazi din municipiu s-au alocat 14 milioane de euro, dar ca licitatia a fost adjudecata cu suma de opt milioane de euro, din care s-au achitat sapte milioane de euro.

Primarul a mentionat ca diferenta de un milion de euro urmeaza sa fie achitata dupa ce executantul va realiza unele lucrari de reparatii si va finaliza modernizarea a trei strazi. El a mai spus ca nu a fost descoperit niciun prejudiciu, iar lucrarile sunt bune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#strazi Suceava, #nereguli contracte Suceava, #contracte modernizare drumuri , #Infrastructura