Terapia Ranbaxy a primit aprobarea ANM pentru 20 de medicamente noi

Miercuri, 07 Martie 2007, ora 13:01
1153 citiri

Producatorul farmaceutic Terapia Ranbaxy a primit, din partea Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), autorizatii de punere pe piata (APP) pentru 20 de medicamente noi, care vor fi lansate in perioada urmatoare.

"Lista APP-urilor acordate de catre ANM contine produse din diferite arii terapeutice dar in special din ariile: cardiovascular, antibiotice sau Sistem Nervos Central. Acestea sunt fie molecule noi pe piata, si aici includem Citaloran, fie formulari moderne si unice cum ar fi Lamotiran - tablete dispersabile orale, Pravator, Quinaran, Terbinaran sau Glimeran", a declarat, intr-un comunicat, directorul executiv al companiei, Dragos Damian.

Pentru anul 2007, compania isi propune lansarea a peste 40 de produse noi.

Recent, Terapia - Ranbaxy a obtinut, din partea ANM, si autorizatia de fabricatie si import in conformitate cu normele europene pentru fabrica detinuta Cluj, prin care poate elibera si testa serii pentru medicamentele fabricate in afara UE.

Compania indiana Ranbaxy a finalizat in luna iunie a anului trecut procesul de achizitionare a pachetului majoritar de actiuni (96,7%) al producatorului roman de la fondul de investitii Advent International, valoarea tranzactiei fiind de 324 de milioane de dolari.

Terapia Ranbaxy a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu 50% comparativ cu 2005 si o cota de piata de 5,6%. Potrivit celui mai recent raport al firmei de cercetare Cegedim, la finele anului trecut, compania ocupa locul opt in topul producatorilor si importatorilor farmaceutici din Romania, cu vanzari de 235,9 milioane lei.

In luna noiembrie a anului trecut, Terapia Ranbaxy a anuntat finalizarea investitiei intr-un nou centru logistic la Otopeni. Obiectivul investitiei este de a mari capacitatea de depozitare a companiei pentru toate produsele in portofoliul companiei, dar si de oferire de servicii de antrepozit pentru produsele Ranbaxy importante din India.

La inceputul lunii decembrie a anului trecut, directorul general al grupului indian, Malvinder Singh, declara ca operatiunile din Romania vor reprezenta un element cheie al cresterii profiturilor in 2007.

Singh a afirmat ca activitatea Ranbaxy in Romania se desfasoara "extrem de bine" si operatiunile de pe piata locala vor ocupa locul al treilea, ca marime, in cadrul grupului.

La nivel mondial, Ranbaxy a inregistrat vanzari consolidate de 1,34 miliarde dolari si un profit net de 115 milioane dolari.

Producatorul intentioneaza sa lanseze o campanie agresiva de expansiune internationala, urmarind sa devina unul din principalii cinci producatori de medicamente generice, la nivel mondial, cu vanzari anuale de cinci miliarde de dolari, pana in 2012.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)