Toate institutiile statului vor publica anunturi in sistemul eLicitatii

Miercuri, 03 Ianuarie 2007, ora 14:08
905 citiri

Toate institutiile statului sunt obligate, odata cu aderarea la Uniunea Europeana, sa-si publice anunturile privind achizitiile lor in sistemul eLicitatie, administrat de catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), informeaza un comunicat al IGCTI.

"Companiile care doresc sa incheie contracte cu institutiile statului trebuie sa acceseze de acum inainte site-ul www.e-licitatie.ro. Sistemul a fost imbunatatit pentru a raspunde cerintelor noii legislatii din domeniul achizitiilor publice aparute in 2006, astfel incat sa permita inclusiv participarea companiilor din tarile Uniunii Europene", a declarat presedintele IGCTI, Catalin Marinescu.

Pentru a permite participarea companiilor din UE, Inspectoratul va transmite catre Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunturile pentru achizitiile care depasesc 125.000 euro sau 420.000 euro, in functie de autoritatea contractanta, se arata in acelasi comunicat.

Dupa publicarea anunturilor in sistemul eLicitatie, institutiile publice isi pot alege procedura de achizitie, care poate fi electronica sau clasica. Incepand de saptamana viitoare, eLicitatie poate derula urmatoarele proceduri de achizitie: cererea de oferta cu pretul cel mai scazut si cumpararea directa, urmand ca pana la jumatatea anului sa suporte toate tipurile de achizitii publice prevazute de lege.

Inscrierea in eLicitatie este gratuita, iar in cursul lunii ianuarie, IGCTI ofera, gratuit, companiilor ofertante inscrise cate 300 de participari la procedurile de achizitie. In sistemul eLicitatie s-au inscris deja doua mii de institutii publice si companii private, potrivit datrelor oferite de IGCTI.

Proiectul eLicitatie a fost lansat in martie 2002. La acest sistem au apelat anul trecut 1.000 institutii publice si peste 1.300 de companii private. S-au incheiat peste 175.000 licitatii electronice si au fost tranzactionate 143 categorii de produse, in primele sase luni ale anului, dupa care sistemul a fost adaptat la noua legislatie in domeniu.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)