Transportatorii riposteaza fata de abuzurile agentilor din cadrul Politiei Rutiere

Marti, 20 Februarie 2007, ora 08:52
832 citiri

Reprezentantii transportatorilor riposteaza, intr-un comunicat de presa, fata de abuzurile agentilor din cadrul Inspectoratelor de Politie - Serviciile Politiei Rutiere, pentru ca 'pun in pericol circulatia si starea psihica a conducatorilor auto'.

Federatia Operatorilor de Transport Rutier (FORT) sustine ca noul cod rutier nu modifica nimic in ceea ce priveste comportamentul abuziv al majoritatii agentilor de politie rutiera care profita de starea deficitara a infrastructurii rutiere, lipsa indicatoarelor si, nu in ultimul rand, de frica de amenzi si puncte inoculata conducatorilor auto.

Transportatorii sustin ca agentii se folosesc de lipsa placutelor aditionale pentru a aplica amenzi usturatoare participantilor la trafic sau pentru a pune presiune pentru putina 'atentie'.

De asemenea, transportatorii au subliniat ca tot mai multe accidente sunt provocate de lucrarile efectuate pe DN 1, intre Bucuresti si Ploiesti.

Transportatorii au subliniat si disparitia rubricii de mentiuni acordate contravenientului din procesele verbale, conducatorii auto fiind astfel in imposibilitatea de a avea o minima argumentare scrisa sau obiectiuni care sa-l ajute in fata instantei.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)