Un nou pod peste Dunare intre Romania si Bulgaria, la Calarasi si Silistra

Joi, 13 Iunie 2013, ora 16:20
3929 citiri
Un nou pod peste Dunare intre Romania si Bulgaria, la Calarasi si Silistra

Romania si Bulgaria vor lucra pentru realizarea celui de-al treilea pod peste Dunare intre cele doua tari, care sa lege Calarasi de Silistra. La acest acord au ajuns presedintii celor doua tari, Traian Basescu si Rosen Plevneliev, care participa la participa la cel de-al XVIII-lea Summit al sefilor de stat din Europa Centrala, la Bratislava, informeaza joi biroul de presa al presedintelui bulgar.

Cele doua tari vor analiza diferite posibilitati de finantare a acestui proiect, printre care fondurile structurale ale UE, programul de cooperare transfrontaliera sau Strategia UE privind regiunea Dunarii.

La Bratislava, Traian Basescu si Rosen Plevneliev au ajuns la un acord privind o coordonare mai stransa a pozitiilor celor doua tari in vederea aderarii la spatiul Schengen. Cei doi sefi de stat au sprijinit si initiativa pentru o scrisoare comuna, alaturi de omologii lor din Austria, Ungaria si Turcia, adresata presedintelui Azerbaidjanului, Ilhan Aliev, in sprijinul proiectului Nabucco Vest pentru transportul de gaze din zona caspica spre Europa.

"Toti se asteapta ca la sfarsitul lunii iunie consortiul Shah Deniz II sa ia o decizie pozitiva privind construirea gazoductului", se mai afirma in comunicatul de presa difuzat de administratia prezidentiala bulgara.

Vineri, 14 iunie, va fi inaugurat oficial podul Calafat-Vidin, cel de-al doilea peste Dunare intre Romania si Bulgaria. Primul pod, cel de la Giurgiu-Ruse, a fost dat in folosinta in anul 1954.

#pod Romania Bulgaria, #pod Calarasi Silistra, #transport Romania Bulgaria, #constructie pod Bulgaria , #Infrastructura