Vinci a castigat cel mai important proiect de infrastructura, cu sprijinul PeliFilip si Linklaters

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 16:21
1632 citiri
Vinci a castigat cel mai important proiect de infrastructura, cu sprijinul PeliFilip si Linklaters

PeliFilip a asistat consortiul european Vinci-Aktor, castigatorul procedurii de achizitie publica pentru construirea si operarea autostrazii Comarnic-Brasov, in semnarea primului proiect major de infrastructura din Romania realizat pe baza unei proceduri de concesiune.

Cu o valoare de peste 1,7 miliarde de euro, acesta este cel mai important proiect din domeniul infrastructurii din ultimii ani.

Tranzactia a implicat asistenta juridica in legatura cu o procedura complexa de achizitie publica prin dialog competitiv, precum si o analiza extensiva a unei game largi de aspecte legale privind dezvoltarea, construirea si operarea unei autostrazi pe teritoriul tarii noastre.

Timp de un an, PeliFilip alaturi de Linklaters au asigurat asistenta in legatura cu diverse aspecte ale proiectului, inclusiv pregatirea ofertei si participarea consortiului la procedura de dialog competitiv, precum si in legatura cu finalizarea contractului.

"Cu acest proiect am creat un precedent si credem ca a fost deschis un drum nou in domeniul infrastructurii in Romania" a afirmat Francisc Peli, Partener PeliFilip.

Cu afaceri de 35 miliarde euro la nivel mondial si cu investitii totale de 450 milioane euro in Bucuresti, Grupul Vinci este unul dintre cele mai mari grupuri de constructii din lume.

Aktor Concessions & Aktor sunt cel mai mare concesionar, respectiv cea mai mare companie de constructii din Grecia. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#infrastructura, #autrostrada, #proiect, #vinci, #pelifilip, #linklaters , #Infrastructura