Vosganian - vicepremier, Motreanu - ministru al agriculturii

Marti, 05 Decembrie 2006, ora 13:09
958 citiri

Comitetul Executiv al Partidului National Liberal i-a nominalizat, marti, pe Varujan Vosganian, pentru functia de vicepremier, si pe Dan Motreanu, pentru portofoliul agriculturii, a anuntat presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu. Liderii PNL, PD si UDMR au convenit, luni seara, asupra impartirii posturilor dupa demisiile reprezentantilor Partidului Conservator din Executiv.

Varuajan Vosganian a fost singura propunere pentru postul de vicepremier ramas vacant dupa retragerea conservatorilor de guvernare, care a determinat demisia lui Bogdan Pascu.

Pentru functia de ministru al agriculturii au fost doi candidati: Dan Motreanu si Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti. In urma votului dat de Comitetul Executiv, Motreanu a obtinut 12 voturi pentru si patru impotriva, in timp ce pentru Orban au fost patru voturi pentru.

Portofoliul de la agricultura a ramas vacant in urma cu doua saptamani, dupa ce seful statului a semnat decretul de revocare din functie a lui Gheorghe Flutur, la solicitarea premierului. Cererea primului-ministru a intervenit dupa ce Comitetul Executiv al PNL a decis retragerea sprijinului politic ministrului agriculturii, pentru sustinerea revendicarilor formulate de gruparea Stoica-Stolojan.

Rompres