Angela Merkel sustine taxa pe tranzactiile financiare

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 19:03
1133 citiri
Angela Merkel sustine taxa pe tranzactiile financiare

Cancelarul german, Angela Merkel, s-a aratat sambata dispusa sa accepte introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare, cum cere opozitia, informeaza EFE.

Aceasta taxa pe operatiuni bursiere nu este viabila la scara mondiala sau la scara Uniunii Europene, ci "intre unele tari care au caracteristici similare", a spus cancelarul, in cursul unei reuniuni cu delegati locali ai partidului sau, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), dupa cum a informat aceasta formatiune pe site-ul sau.

Prin aceasta, Angela Merkel a facut un pas clar in directia principalei cereri a social-democratilor si ecologistilor germani in schimbul sprijinului lor pentru aprobarea in parlament a pactului fiscal semnat de 25 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Cancelarul Merkel are nevoie de sprijinul principalelor doua forte ale opozitiei pentru ca acest pact sa fie aprobat de parlament, unde este nevoie de o majoritate de doua treimi.

Acest gest fata de opozitie i-ar putea cauza insa o problema in coalitia guvernamentala, deoarece partenerii din Partidul Liber-Democrat (FDP) resping categoric orice taxa asupra tranzactiilor financiare.

#taxa tranzactii financiare, #Merkel taxa tranzactii financiare, #tranzactii financiare intre tari , #Investitii economice