BCR: Romania are nevoie de investitii straine directe in industriile exportatoare

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 13:30
3659 citiri
BCR: Romania are nevoie de investitii straine directe in industriile exportatoare

Romania are nevoie de investitii straine directe (ISD) in domenii economice orientate catre export, cum ar fi industria prelucratoare sau agricultura, a declarat luni, Florin Eugen Sinca, analist in cadrul Directiei Strategie Cercetare de Piata si Macroeconomica din cadrul Bancii Comerciale Romane (BCR).

Potrivit lui Florin Eugen Sinca, in afara de investitiile straine directe, fondurile europene reprezinta o sansa deosebita pentru dezvoltarea agriculturii romanesti si reducerea dependentei de starea vremii.

Reprezentantul BCR a atras atentia asupra necesitatii unui set de politici guvernamentale in acest sens.

Investitiile straine directe au crescut cu 286 milioane euro in iulie 2012, in conditiile in care in primele sapte luni acestea au totalizat 907 milioane euro, fata de 621 milioane euro in perioada ianuarie-iunie 2012.

Investitiile realizate in economia nationala au crescut cu 19,5% in trimestrul al doilea al acestui an fata de aceeasi perioada din 2011, ajungand la 16,683 miliarde de lei, a anuntat la inceputul lunii septembrie Instititul National de Statistica.

In primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, investitiile realizate in economia nationala au crescut cu 20%, pana la 28,89 miliarde lei.

Investitii: Cati bani au intrat in economia nationala in trimestrul doi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania investitii straine directe, #investitii romania, #investitii Romania export , #Investitii economice