BVB: Calendarul de privatizare trebuie respectat, indiferent de contextul extern

Luni, 28 Mai 2012, ora 13:31
1218 citiri
BVB: Calendarul de privatizare trebuie respectat, indiferent de contextul extern

Calendarul de privatizare agreat cu organismele internationale trebuie respectat, chiar daca sunt conditii dificile pe plan international, in conditiile in care un pachet evaluat la 200 -300 de mil. euro nu este o suma foarte mare pentru investitorii internationali, a declarat Lucian Anghel, presedintele BVB.

"Cu privire la privatizare, am discutat indelung cu domnul ministrul Isar. Exista aceasta determinare pentru continuarea programului de privatizari. Istoria ne-a aratat ca niciodata nu vei gasi momentul potrivit pentru lansarea unei oferte, dar cred ca o companie importanta poate gasi investitori. Pentru investitorii internationali, o oferta de 200 - 300 milioane euro nu este foarte greu de incheiat, suma este relativ mica pentru marile fonduri internationale", a mentionat presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Lucian Anghel, intrebat daca considera ca privatizarile ar putea fi amanate din cauza unui faliment al Greciei.

Potrivit acestuia, conteaza mai mult in ce masura este pregatita compania sa se listeze, decat conditiile internationale. "Eu as merge pe respectarea calendarului de privatizare agreat cu organismele internationale", a mai spus Anghel, la o conferinta de presa organizata de Wall-Street.ro.

Lucian Isar a declarat in aceasta luna ca bursele din Londra si Viena sunt luate in calcul pentru dubla listare a unor companii din programul de privatizare, care prevede vanzarea unor participatii la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica si Nuclearelectrica, in a doua jumatate a acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania program privatizari, #respectare program privatizari Romania, #BVB privatizari Romania , #Investitii economice