Companiile sud-coreene, invitate sa investeasca in Romania

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 14:02
1200 citiri
Companiile sud-coreene, invitate sa investeasca in Romania

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a incurajat companiile sud-coreene sa isi intensifice prezenta pe piata romaneasca. Invitatia a fost facuta in cadrul intrevederii bilaterale cu ministrul pentru Afaceri Externe si Comert al Republicii Coreea, Kim Sung-Hwan.

Cei doi ministri au declarat ca vor sa dinamizeze relatiile bilaterale romano - sud-coreene in multiple domenii si sa continue implementarea Planului Comun de Actiune, din cadrul Declaratiei privind stabilirea unui Parteneriat Strategic intre Romania si Republica Coreea.

Ministrul roman al Afacerilor Externe a prezentat oportunitatile de investitii in Romania, indeosebi in domeniile infrastructurii si energiei, si a incurajat companiile sud-coreene sa isi intensifice prezenta investitionala in economia romaneasca.

La inceputul lunii septembrie, presedintele Traian Basescu a declarat ca multe companii din Republica Coreea au avut intentia de a dezvolta afaceri in Romania, insa o mare parte dintre acestea nu s-au materializat din cauza birocratiei si a lipsei de capacitate a institutiilor romanesti de a-si asuma responsabilitati.

#companii coreene investitii Romania, #Coreea de Sud investitii, #oportunitati investitii Romania , #Investitii economice