Fonduri suplimentare pentru dezvoltarea fermelor de reproductie

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 17:58
2203 citiri
Fonduri suplimentare pentru dezvoltarea fermelor de reproductie

Dezvoltarea fermelor de reproductie va beneficia de o noua alocare de fonduri europene, existand o solicitare foarte mare pe acest segment, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Astfel, persoanele care vor depune proiecte pentru dezvoltarea fermelor de reproductie beneficiaza de 80 de milioane de euro incepand din luna noiembrie.

Proiectele vor fi depuse pe Masura 121, anunta Agerpres.

"Exista in continuare o solicitare foarte mare pentru dezvoltarea fermelor de reproductie. De aceea am decis, la nivelul Ministerului Agriculturii, sa alocam in luna noiembrie cel putin 80 de milioane de euro unei noi sesiuni de depunere de proiecte pe Masura 121, care sa puna accent pe dezvoltarea fermelor de reproductie. In momentul de fata se importa, din pacate, intr-un procent foarte mare, si atunci este nevoie sa dezvoltam in acest sector aceasta veriga care lipseste sau este insuficienta", a declarat ministrul Agriculturii.

Declaratia a fost facuta in localitatea argeseana Slobozia, la inaugurarea unei ferme de crestere a porcinelor realizata cu fonduri europene.

Ferma dispune de trei hale cu o capacitate totala de 2.000 de capete, dotate cu tehnologie de ultima ora. Animalele vor fi crescute in boxe de cate 18 locuri, iar cele bolnave, aflate sub tratament, vor fi izolate in boxe de dimensiuni mai reduse.

Valoarea eligibila a proiectului, realizat pe Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole", este de peste 8,5 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dezvoltare ferme reproductie, #finantare ferme Romania, #finantare ferme reproductie, #Romania ferme reproductie , #Investitii economice