Hollande: Renault participa cu 3% la productia Romaniei

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 09:44
1287 citiri
Hollande: Renault participa cu 3% la productia Romaniei
Foto: republica-soferilor.ro

Presedintele Francois Hollande a declarat, marti, in cadrul conferintei de presa comune cu presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Elysee, referindu-se la investitiile romano-franceze, ca Renault participa cu 3% la productia din Romania si ca balanta comerciala a Frantei va avea de castigat.

"Franta este prezenta in Romania, s-au facut investitii, in ultimii ani, dorim sa amplificam aceste investitii. Renault este implicata, participa cu 3% la productia din Romania, este in interesul ambelor tari sa continuam. Balanta comerciala a Frantei va avea de castigat", a spus Hollande, citat de Mediafax.

El a precizat ca cele doua tari au interese in mai multe domenii, precum infrastructura, transport, energie chiar si cea nucleara, servicii, mai ales noile tehnologi, dar si in domeniul apararii.

"Sunt sigur ca vizita presedintelui va permite sa facem mai multe in acest sens" a spus Hollande, precizand si ca pe plan cultural, cele doua state au multe raporturi si schimburi internationale.

Hollande s-a referit si la "chestiunea sensibila a populatiei de etnie rroma", precizand ca de mai multe luni incoace, are loc o cooperare politieneasca mult mai stransa, si a apreciat ca si in Romania exista un program de integrare a acestora.

"Presedintele Iohannis si cu mine vom incerca sa continuam aceasta mobilizare, sunt ofitei de politie in Franta care lucreaza cu omologii privind combaterea retelele de trafic, si reafirmam dorinta de a regla aceasta chestiune, cu umanitate", a mai precizat Hollande.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Renault productie Romania, #Francois Hollande investitii romano franceze , #Investitii economice