Hollande si Putin vor organiza la un consiliu economic si financiar

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 10:42
1215 citiri
Hollande si Putin vor organiza la un consiliu economic si financiar

Presedintele francez, Francois Hollande, si omologul sau rus, Vladimir Putin, au stabilit vineri seara ca "vor organiza, cat mai curand, un seminar interguvernamental" precedat de un "consiliu economic si financiar".

"Este posibila o vizita a mea in Rusia pentru aceste reuniuni", a declarat Hollande in timpul unei conferinte de presa de la Elysee, conferinta pe care a sustinut-o alaturi de Putin.

"Am stabilit sa organizam rapid un seminar interguvernamental pentru a consolida schimburile economice, comerciale si relatiile culturale" intre tarile noastre, a adaugat presedintele francez.

El a mai precizat ca acest seminar va fi "precedat de un consiliu economic si financiar, care ar avea drept scop impulsionarea relatiilor comerciale", intre Paris si Moscova.

In timpul acestei conferinte de presa, Francois Hollande a mai evocat si situatia fostului premier al Ucrainei, Iulia Timosenko. "Locul ei nu este in inchisoare", a declarat Hollande, care a explicat din nou refuzul sau, si cel al ministrilor sai, de a merge in Ucraina pentru Euro 2012, la care Franta participa.

#Franta Rusia seminar economic, #Hollande Putin colaborare economica, #Hollande Putin seminar interguvernamental , #Investitii economice