Investitorii asiatici vor sa intre in Bulgaria si Romania. Care sunt domeniile de interes

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 10:01
1669 citiri
Investitorii asiatici vor sa intre in Bulgaria si Romania. Care sunt domeniile de interes

In urmatorii cinci ani, Bulgaria si Romania vor atrage numeroase companii din Asia, potrivit directorului Hyundai Heavy Industries-Bulgaria, Ik Hee Han, citat marti de publicatia New Europe.

"Pentru Bulgaria, factorul decisiv va fi impozitul pe venit scazut de 10%, cea mai mica rata din Europa", a declarat Ik Hee Han.

Ik Hee Han a afirmat, de asemenea, ca atentia sporita acordata de companii chineze si sud-coreene posibilitatilor de investitii atat in Bulgaria, cat si in Romania se datoreaza varietatii sectoarelor care sunt atractive pentru ele, in special "echipamentele grele si IT-ul in Bulgaria, si productia de piese auto, in Romania, datorita pietei acesteia mai mari, profesionistilor mai buni si istoriei bogate a productiei de automobile".

Ziarul financiar austriac WirtschaftsBlatt a informat ca impozitele mici din Bulgaria, cresterea consumului si o amplasare strategica se numara printre printre principalele motive pentru care tara va fi considerata un paradis de catre investitorii din Asia.

Cotidianul austriac a amintit totodata ca societatea sud-coreeana Hyundai Heavy Industries este activa in Bulgaria, in domeniul producerii de transformatoare de putere, centrale hidroelectrice si solare, din 1997.

Han a mai dezvaluit pentru media austriece planurile companiei sale privind operatiuni suplimentare in Bulgaria. "Suntem deosebit de interesati de orice fel de infrastructura-cheie, cum ar fi concesiunile din porturi maritime sau aeroporturi. Am dori, de asemenea, sa construim statii de epurare a apelor reziduale sau sa fim activi in industria chimica", a explicat directorul Hyundai Heavy Industries-Bulgaria.

In ceea ce priveste coruptia cu care se confrunta Bulgaria, Han a declarat: "Eu cred ca nu exista coruptie la nivel inalt (la nivel de director). Exista, probabil, la niveluri inferioare". El a adaugat: "Noi, insa, am reusit sa ne afirmam pozitia pe piata bulgara fara nicio mita sau pierdere de timp".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania investitii asiatice, #companii asiatice Romania, #investitii Romania Bulgaria, #investitii romania , #Investitii economice