Ministrul Economiei a semnat doua contracte de finantare nerambursabila

Marti, 29 Mai 2012, ora 11:01
1377 citiri
Ministrul Economiei a semnat doua contracte de finantare nerambursabila

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, a semnat doua contracte de finantare nerambursabila in valoare de peste 147 milioane lei, au anuntat marti reprezentantii MECMA.

Primul dintre aceste contracte se refera la implementarea proiectului "Amenjarea hidroenergetica de mica putere a bazinului raului Braita, jud. Arges", beneficiarul fiind SC Construct ECI Company 2000 SRL.

Valoarea totala a proiectului, depus in anul 2010, este de 125.840.905 lei, din care valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice, este de 52.566.666 lei (reprezentand maxim 60% din valoarea totala eligibila a proiectului).

Prin implementarea acestui proiect se va construi o microhidrocentrala pe cursul raului Braita, cu o putere instalata de 5,129 MW, care va asigura aproximativ 260 de locuri de munca pe perioada de executie si va crea 15 noi locuri de munca pe perioada post-implementare. De asemenea, prin implementarea proiectului se va asigura consumul de energie verde pentru aproximativ 23 000 de consumatori finali, cu un consum mediu zilnic de 3 KWh.

Cel de-al doilea contract se refera la implementarea proiectului "Realizarea unei centrale de cogenerare in scopul imbunatatirii eficientei energetice a activitatii S.C. Prefab S.A.", beneficiarul fiind SC Prefab S.A.

Valoarea totala a proiectului, depus in anul 2011, este de 22.400.846 lei, din care valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice, este de 10.199.768 lei (reprezentand 50% din valoarea totala eligibila a proiectului).

Prin implementarea acestui proiect va fi posibila cresterea eficientei utilizarii energiei, in cadrul activitatilor industriale ale SC Prefab SA, prin instalarea unei centrale de cogenerare de inalta eficienta. De asemenea, va fi posibila imbunatatirea, la nivel national si local, a randamentului utilizarii energiei primare cu consecinta directa in scaderea nivelului emisiilor poluante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ministerul Economiei contracte finantare, #proiecte finantare nerambursabila , #Investitii economice