Mircea Dusa: Romania este o tara sigura pentru investitorii care vor sa faca afaceri

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 13:15
1293 citiri
Mircea Dusa: Romania este o tara sigura pentru investitorii care vor sa faca afaceri
www.voceatransilvaniei.ro

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a sustinut, joi, la Bucharest Forum 2014, ca Romania este o tara sigura, iar oamenii de afaceri ar beneficia de un mediu economic stabil, vorbind in acelasi timp despre "un flagel care omenirea trebuie sa il stapaneasca" prin Cyber Defense

"Romania este un stat stabil, un stat sigur, care ne da garantia ca prin politica sa promovata in zona asigura stabilitate si siguranta si investitorii din aceasta zona pot veni sa faca afaceri. Aceste aspecte se analizeaza si la organismele UE si sunt cele legate de industria de aparare si Romania este un stat unde investitorii pot sa-si faca afaceri in siguranta si afacerile dansilor sunt in siguranta (...) Mesajul pe care il dau eu ca ministru al Apararii este ca investitorii pot sa vina linistiti in Romania, investitorii vin intr-o tara sigura, intr-o tara care promoveaza stabilitatea in zona, intr-o tara in care posibilitatile de a face afaceri sunt deschise si spre sectorul productiei militare si pe programele care au fost adoptate la nivel de NATO si al UE pe Cyber Defense, in domeniul acesta de varf al tehnologiei si care in analizele pe care le avem la NATO si Uniunea Europeana exista un flagel pe care omenirea trebuie sa-l stapaneasca si investitiile NATO si investitiile nationale si investitiile fiecarui stat si investitiile Romaniei in acest domeniu trebuie sa fie foarte importante", a fost mesajul ministrului Apararii adresat participantilor de la Bucharest Forum 2014, transmite Mediafax.

El a sustinut ca "evolutiile" din ultima perioada din Ucraina au afectat "mediul de securitate regional, dar si mediul international".

Dusa a declarat ca NATO si UE au un rol legitim in apararea securitatii energetice, inclusiv prin protejarea retelelor energetice.

"Romania va continua sa actioneze ca un catalizator al stabilitatii si asigurarii securitatii regionale. In acest context, impreuna cu aliatii nostri vom contribui de o maniera contructiva la edificarea acestui deziderat al cetatenilor care traiesc in aceasta zona (...) Principalul nostru scop strategic a fost intensificarea si stabilirea unor oportunitati care sa ofere un profil cuprinzator regiunii prin deschiderea sa catre cooperare euro-atlantica", a spus ministrul Apararii.

Bucharest Forum 2014 se desfasoara la Palatul Parlamentului, in perioada 2-4 octombrie.

Tema reuniunii din acest an este "Deblocarea potentialului Eurasiei. Decizii strategice pe Noul Drum al Matasii" si urmareste sa gaseasca raspunsuri la intrebarea: cum reusim sa transformam Romania intr-o Poarta a Europei pe ruta de comert si investitii intre Europa si Asia.

#Mihai Dusa Ministrul Apararii, #Bucharest Forum 2014, #investitori afaceri Romania , #Investitii economice