Mobius: Sunt investitori interesati sa construiasca noi hidrocentrale in Romania

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 19:35
1930 citiri
Mobius: Sunt investitori interesati sa construiasca noi hidrocentrale in Romania

Presedintele executiv al Franklin Templeton (FT), administratorul Fondului Proprietatea (FP), Mark Mobius, a declarat miercuri ca exista oportunitati mari in Romania si ca a discutat cu investitori care sunt interesati sa construiasca aici noi hidrocentrale.

"Exista oportunitati foarte mari in Romania pentru listarea de noi actiuni. Daca putem convinge guvernul roman sa reorganizeze companile de stat astfel incat sa devina profitabile, atunci vom putea sa crestem actiunile pe piata romaneasca si putem sa aducem nou capital pentru investitii. Exista oportunitati mari aici, am discutat cu investitori care sunt interesati sa construiasca noi hidrocentrale, vorbim aici de miliarde de dolari. Ptrobabil ca trebuie ca jumatate sa fie obtinuti din actiuni, iar restul din imprumuturi bancare. Important este sa avem o piata a bursei foarte solida", a spus Mobius.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,4 miliarde Euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

#Mark Mobius hidrocentrale Romania, #fondul proprietatea , #Investitii economice