O delegatie romana condusa de Lucian Isar va merge in China

Vineri, 25 Mai 2012, ora 19:44
1616 citiri
O delegatie romana condusa de Lucian Isar va merge in China

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, se va afla, in perioada 27 - 29 mai, in Republica Populara Chineza, unde va avea o serie de intalniri cu oficiali guvernamentali si reprezentanti din conducerea unor mari grupuri economice si financiar-bancare chineze.

Potrivit unui comuniat al MInisterului Economiei, demnitarul roman va fi insotit de o delegatie formata din specialisti in domeniile comertului si relatiilor internationale, politicii industriale, energiei, petrolului si gazelor naturale, alaturi de reprezentanti ai unor importante companii romanesti din sfera energetica.

Actiunea raspunde invitatiei adresate de Ministerul chinez al Comertului de a discuta cu omologii romani, la Beijing, stadiul actual al cooperarii economice intre cele doua tari si modalitatile de dezvoltare viitoare.

Pe parcursul celor trei zile ale vizitei, ministrul Isar va avea intalniri cu ministrul adjunct al Comertului din R.P.Chineza, precum si cu ministrul adjunct al Administratiei Nationale pentru Energie.

Delegatia romana va avea, de asemenea, intalniri cu reprezentanti ai China Eximbank, China Development Bank, Sinosure, China Huadian, China Guangdong Nuclear Power Group, China Investment Corporation, China New Era Group Corporation, China Junlun Holding si Sinovel Wind Group si va participa la o masa rotunda de afaceri la care sunt asteptati reprezentanti ai companiilor chineze interesate in realizarea unor proiecte economice cu parteneri romani.

Discutiile isi propun sa consolideze dialogul bilateral, atat la nivel guvernamental, cat si la nivelul companiilor si al institutiilor financiar - bancare, cu rezultate concrete in planul schimburilor comerciale bilaterale si atragerii de investitii chineze in Romania.

#delegatie romana China, #Lucian Isar delegatie China , #Investitii economice