Oficial CE: Investitorii, incurajati de inaugurarea centralei de la Brazi

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 17:55
1354 citiri
Oficial CE: Investitorii, incurajati de inaugurarea centralei de la Brazi

Inaugurarea centralei electrice de la Brazi este un mesaj bun pentru investitorii din Romania, a declarat Gunther Oettinger, comisarul european pentru Energie, intr-o intalnire cu primul-ministru Victor Ponta.

In opinia comisarului european, continuarea liberalizarii pietei de energie va conduce la o crestere a independentei energetice a Romaniei, conform Agerpres.

Primul-ministru Victor Ponta l-a asigurat pe oficialul european ca Romania sustine strategia energetica europeana si a prezentat transformarile legislative multiple adoptate de Romania in ultimele luni pentru alinierea la cerintele europene.

Victor Ponta a precizat ca sectorul energetic are potentialul de a deveni unul dintre motoarele principale ale relansarii economice.

Primul-ministru Victor Ponta s-a intalnit marti, 16 octombrie 2012, la Palatul Victoria, cu o delegatie condusa de Gunther Oettinger, comisarul european pentru Energie.

Resursele de energie ale Romaniei au scazut cu 2,2% in primele opt luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada din 2011, a anuntat Institutul National de Statistica.

INS: Resursele de energie ale Romaniei au scazut in 2012

#centrala Brazi, #inaugurare centrala Brazi, #investitori romania, #CE investitori Romania , #Investitii economice