Oficial german: Fundamentele economice ale Romaniei sunt bune, in ciuda problemei de imagine

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 20:04
1612 citiri
Oficial german: Fundamentele economice ale Romaniei sunt bune, in ciuda problemei de imagine

Romania are o problema de imagine in Germania, dar fundamentele economice sunt foarte bune, iar punctele slabe, recunoscute de toata lumea, nu reprezinta bariere investitionale doar pe piata romaneasca, a declarat Anne Ruth Herkes, secretar de stat in Ministerul Federal al Economiei si Tehnologiei.

Oficialul german a atras a subliniat ca datele economice fundamentale ale Romaniei sunt foarte bune, iar competenta acestei tari in industrie constituie un atu convingator.

"Prin apartenenta la Uniunea Europeana, Romania a reusit sa-si creeze un cadru stabil, care ofera o imagine concludenta a caii pe care se va dezvolta Romania in continuare", a spus oficialul german, la o conferinta organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana si Ambasada Germaniei la Bucuresti.

Anne Ruth Herkes nu a precizat care ar fi punctele slabe ale mediului de afaceri din Romania, insa a indicat ca este nevoie de transparenta, un mediu mai sigur pentru investitori si eliminarea coruptiei.

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas Von Mettenheim, a declarat ca in prezent Romania se confrunta cu situatia dificila de a redobandi increderea politica si economica pierduta, aceasta fiind necesara si pentru atingerea obiectivelor de politica externa ale tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania economie Romania, #Romania fundamente economice, #Germania mediu afaceri Romania, #afaceri romania , #Investitii economice