Primaria Borsa scoate la vanzare investitia nefinalizata in partia olimpica de schi

Miercuri, 01 August 2012, ora 18:44
4897 citiri
Primaria Borsa scoate la vanzare investitia nefinalizata in partia olimpica de schi

Administratia orasului Borsa intentioneaza sa scoata la vanzare investitia nefinalizata in partia olimpica de schi si telegondola, din lipsa resurselor financiare.

Constructia partiei olimpice din statiunea montana Borsa (Muntii Pietrosul Rodnei) a inceput in urma cu zeci ani, fiind inclusa intr-un proiect mai amplu, privind dezvoltarea zonei turistice Luna Ses-Borsa. Acesta urma sa fie implementat cu fonduri europene in valoare de 16 milioane de euro.

De-a lungul anilor, numeroase sincope interne au determinat oprirea investitiilor in diferite stadii, majoritatea cauzate de firmele care au adjudecat licitatia celor doua obiective turistice.

Pana in prezent, s-a investit o suma de 13 milioane de euro, iar constructorul a estimat ca mai e nevoie de inca sapte milioane de euro pentru amenajarea variantelor de coborare. Aceasta suma nu a fost prevazuta in proiectul initial, a spus viceprimarul orasului Borsa, Ioan Timis.

Edilul orasului Borsa a mai precizat ca 70% din investitia in partia olimpica de schi si telegondola a fost realizata, insa lunar, Primaria cheltuieste sume mari de bani cu intretinerea, curentul electric si personalul aferent.

Viceprimarul Ioan Timis exclude din start un parteneriat public-privat care ar putea obliga administratia locala sa participe frecvent la majorari de capital, lucru economic neviabil in actuala conjunctura economica.

Partia olimpica de schi din statiunea montana Borsa este amenajata partial pe o suprafata de 2.980 de metri, avand o diferenta de nivel de 770 de metri si o latime de 60 de metri.

Lungimea instalatiei de telegondola care porneste de la baza partiei este de 2. 113 metri, avand o capacitate de transport de 1.800 de metri.

#Borsa partie olimpica schi, #investitie partie schi Borsa, #autoritati Borsa partie schi, #investitii Maramures , #Investitii economice