Sud-africanii de la NEPI vor sa investeasca 100 milioane de euro in Romania

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 15:20
2139 citiri
Sud-africanii de la NEPI vor sa investeasca 100 milioane de euro in Romania

Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI) detine lichiditati de peste 100 milioane de euro, urmarind sa investeasca anul acesta in Romania intr-un proiect comercial sau de birouri.

NEPI este unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piata romaneasca din 2007, axandu-se pana acum pe achizitia de terenuri. NEPI s-a numarat printre putinii investitori ramasi pe piata romaneasca de la declansarea crizei financiare.

Fondul a recrutat-o luna aceasta pe Lori Collin, de la compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, pentru a coordona strategia de expansiune a portofoliului sau de birouri prin achizitii si dezvoltari.

Printre cele mai recente investitii se numara Victoria Office, un teren de 4.400 mp in Piata Victoriei din Bucuresti, unde va fi construita o cladire de birouri, si City Business Center din Timisoara Cluj Office.

NEPI va investi impreuna cu omul de afaceri Ovidiu Sandor intr-un complex de birouri la Cluj-Napoca. Complexul va avea o suprafata de 52.000 de metri patrati, iar lucrarile vor incepe anul acesta, urmand sa fie finalizate pana in 2015.

Printre cele mai recente activitati de investitie si dezvoltare ale grupului NEPI se numara Ploiesti Shopping City, dezvoltat in parteneriat cu Carrefour Property, proiect care va fi inaugurat in luna noiembrie a acestui an, Pitesti Retail Park si Floreasca Business Park.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NEPI investitie Romania, #lichiditati NEPI, #investitii piata imobiliara Romania , #Investitii economice