AGROSTAR ameninta cu noi proteste, nemultumita de subventii

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 12:44
1310 citiri
AGROSTAR ameninta cu noi proteste, nemultumita de subventii

Federatia AGROSTAR considera ca sumele aprobate de Guvern drept sprijin financiar pentru producatorii agricoli sunt foarte mici comparativ cu nevoile agricultorilor si ameninta cu reluarea protestelor la inceputul anului viitor, se arata intr-un comunicat transmis vineri de organizatie.

De asemenea, in opinia reprezentantilor Federatiei, mentiunea ca banii vor fi acordati "in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pe anii 2010 si 2011" inseamna ca probabilitatea ca banii sa nu fie dati este foarte mare.

"Sumele aprobate sunt foarte mici, ceea ce arata ca nu se doreste o revigorare a sectorului agricol. Se va intampla cum s-a intamplat de nenumarate ori pana acum, adica agricultorii sa fie amagiti ca vor primi ajutoare financiare si pe urma sa fie nevoiti sa iasa in strada sa-si ceara drepturile.

Ministerul Agriculturii incearca sa se acopere spunand ca banii se vor da in limita prevederilor bugetare, ca apoi sa poata sa spuna ca nu sunt suficienti bani in buget. In plus, ministrul agriculturii Valeriu Tabara nu s-a consultat cu partenerii sociali inainte de a decide ce ajutoare se dau si cuantumul acestora.

Il avertizam pe ministrul Tabara ca va avea un inceput de an cu proteste de amploare.

I-am dat o perioada de gratie care a expirat", a declarat presedintele AGROSTAR, Niculae Stefan.

Ministerul Agriculturii va acorda subventii pentru agricultura aferente sfarsitului anului 2010 si anului 2011 in valoare totala de 1,272 miliarde lei, cuantumul defalcat fiind aprobat de catre Guvern in sedinta de miercuri.

Astfel, ministrul agriculturii, Valeriu Tabara a anuntat ca 1.272.000.000 lei vor fi acordati ca ajutor de stat pentru agricultura, dintre care se duc spre bunastarea animalelor pe componentele porcine si pasari 733.326.000 lei, pentru ecarisajul cadavrelor de animale 5.815.000 lei, pentru motorina 490.420.000, iar pentru plata primelor de asigurare 42.549.000 lei.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#agrostar, #subventii, #proteste, #guvern , #Ministerul Agriculturii