Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Avansul Subventiei pe Produs va fi primit de producatorii grupati in Exploatatii Agricole vegetale pana la sfarsitul lunii iunie 2002

Avansul Subventiei pe Produs va fi primit de producatorii grupati in Exploatatii Agricole vegetale pana la sfarsitul lunii iunie 2002
Producatorii agricoli din sectorul vegetal, organizati in Exploatatii Agricole care cultiva si exploateaza terenurile valorificand pe piata produsele obtinute, vor primi avansul de 30% din Subventia pe Produs pina la sfarsitul lunii i Producatorii agricoli din sectorul vegetal, organizati in Exploatatii Agricole care cultiva si exploateaza terenurile valorificand pe piata produsele obtinute, vor primi avansul de 30% din Subventia pe Produs pina la sfarsitul lunii iunie, a declarat intr-o conferinta de presa Vasile Bacila, directorul Directiei pentru productie vegetala din Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor.

Intr-o prima etapa se va acorda un sprijin direct pe produs de 30%, urmand ca, ulterior, sa fie acordata si diferenta pana la suma totala acordata pe tona de produs marfa.

Oficialul MAAP a spus ca, pentru a beneficia de avansul de 30%, producatorii agricoli vor trebui sa prezinte directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara din judete si din municipiul Bucuresti contractele incheiate cu beneficiarii produselor, precum si documentele privind garantarea materiala a acestora.
De asemenea, fermierii trebuie sa dovedeasca faptul ca au folosit material de plantat sau samanta certificate la infiintarea culturilor agricole, ca lucrarile mecanice de arat, plantarea si insamintarea s-au executat la nivelul cerintelor agrotehnice, precum si ca aceste lucrari s-au efectuat in perioada optima.

"Suma necesara pentru plata acestui avans se ridica la circa 712 miliarde de lei", a declarat presei Bacila.
Subventia va fi acordata numai pentru productia marfa livrata la
grau,
secara,
rapita de toamna si primavara,
porumb,
floarea soarelui,
soia,
sfecla de zahar,
in si canepa pentru fibra,
legume de camp si de sera,
cartofi,
fructe,
struguri,
furaje.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 886 ori