Fermierii isi vor primi restantele de la Ministerul Agriculturii

Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 16:40
1782 citiri
Fermierii isi vor primi restantele de la Ministerul Agriculturii
Foto: observatorulph.ro

O suma de 3,7 miliarde de lei va fi transferata Ministerului Agriculturii (MADR) de catre Ministerul Finantelor Publice, la solicitarea APIA, banii fiind destinati achitarii catre fermieri a diferentei de plata pe suprafata (SAPS) aferenta campaniei 2014, a anuntat miercuri MADR.

Astfel, in sedinta Executivului de miercuri a fost aprobata o hotarare de guvern prin care se aloca Ministerului Agriculturii, cu titlu de imprumut, pana la finele acestui an, suma de 3,7 miliarde de lei, in echivalent euro, scrie Mediafax.

Suma pusa la dispozitia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi restituita pana la data de 30 decembrie din fondurile rambursate de catre Comisia Europeana pe baza declaratiilor de cheltuieli transmise.

"Aplicarea masurilor prevazute de actul normativ va permite beneficiarilor platilor sa-si elaboreze propriul plan de afaceri, precum si programul de dezvoltare pe termen scurt si mediu, adaptate cerintelor pietei, in conditiile evaluarii nivelului sumelor ce urmeaza sa le primeasca conform schemelor de plata", se arata intr-un comunicat al MADR transmis MEDIAFAX.

De asemenea, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2015, se va promova un act normativ care va reglementa acordarea ajutorului national de tranzitie (TNA) pentru sectorul zootehnic, pentru bovine, ovine si caprine, iar plata acestora se va realiza in cursul lunii februarie 2015.

Nivelul ajutoarelor nationale tranzitorii pentru sectorul vegetal a fost aprobat prin hotarare de guvern in data de 30 decembrie 2014, urmand ca plata efectiva sa se realizeze dupa data de 15 ianuarie 2015.

#fermieri restante ministerul Agriculturii, #bani agricultura, #finante imprumut agricultura , #Ministerul Agriculturii