MADR introduce un sistem de monitorizare prin satelit pentru terenuri

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 16:30
2378 citiri
MADR introduce un sistem de monitorizare prin satelit pentru terenuri

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu a declarat ca va introduce un sistem de monitorizare prin satelit, astfel incat cele circa 1,35-1,4 mil. de hectare de teren nelucrat din Romania sa poata fi sanctionate, potrivit NewsIn.

Suprafata totala arabila a Romaniei este de circa 9,3 milioane hectare.

"Sunt circa 1,35 - 1, 4 milioane de hectare de teren nelucrat, iar din acest an vom avea un sistem de monitorizare prin satelit si vom sti in fiecare luna fiecare parcela nelucrata si fiecare palma de pamant.

Vom introduce acea sanctiune de 400 lei pe hectar pentru terenurile nelucrate", a mentionat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Adrian Radulescu.

Acesta a mai spus ca va fi facuta o analiza concreta in ceea ce priveste oamenii in varsta, care nu mai au posibilitatea sa-si lucreze pamantul si sa-l arendeze.

"Vom face o analiza concreta acolo oamenii sunt batrani, nu au posibilitatea sa-si lucreze pamantul, nu au posibilitatea sa-l arendeze si nu exista o societate sa-l preia.

Dupa ce am studiat toate aceste probleme, incercam sa gasim si solutia: fie va fi cumparat de Agentia Domeniilor Statului, fie vom incerca sa adunam acest teren pe suprafete mai mari si sa atragem investitori si tineri care nu au posibilitati financiare pentru a incepe o afacere", a mai precizat Radulescu. 

#teren nelucrat romania, # hectare de teren, # sistem de monitorizare, # ministerul agriculturii , #Ministerul Agriculturii