Ministerul Agriculturii angajeaza in plin proces de restructurare

Marti, 26 Iulie 2011, ora 14:30
1353 citiri
Ministerul Agriculturii angajeaza in plin proces de restructurare

Ministerul Agriculturii spune ca nu a incalcat legea prin scoaterea la concurs a patru posturi de conducere in plin proces de restructurare a aparatului de stat, conform NewsIn.

"MADR nu a incalcat legislatia nationala in vigoare privind reducerea aparatului de stat si cheltuielile bugetare deoarece, conform OUG nr. 90/2009 privind reglementarea unor masuri in domeniul administratiei publice, articolul VI, punctul 1, litera b) '…Incadrarea in procentul de 15% prevazut la alin. (2) nu se aplica in situatia in care ocuparea posturilor vacante nu duce la majorarea numarului total de posturi ocupate, cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget, la nivelul ordonatorului principal de credite, in cazul ocuparii posturilor vacante corespunzatoare: b) functiilor publice de conducere, functiilor publice de conducere cu statut special si posturilor militare de conducere…'", se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Insitutia precizeaza ca, in ultima luna, au fost scoase la concurs patru posturi de conducere in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru PNDR: un post de Director General Adjunct si trei posturi de sef serviciu.

"Mentionam ca pentru doua posturi de sef serviciu au fost primite deja propunerile de numire din partea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP)", se mai arata in comunicat.

PNL si-a manifestat, luni, surprinderea ca in ministere si primarii se fac "in mod discretionar si preferential angajari" si i-a cerut premierului Boc sa explice de ce sunt incadrati functionari in sistemul de stat si de unde exista resurse pentru acest lucru.

"Partidul National Liberal constata cu surprindere ca, in plina criza, pe fondul unui plan de austeritate aplicat de guvernul Boc, in sistemul public se fac in mod discretionar si preferential angajari.

In timp ce la nivel de discurs public guvernul vorbeste, in mod populist si propagandistic, despre reducerea aparatului de stat, a cheltuielilor bugetare, iar o buna parte a populatiei traieste la limita saraciei, in institutiile administratiei publice locale si centrale, gestionate de catre reprezentanti ai puterii, s-au gasit resurse pentru noi angajari", se arata intr-un comunicat al PNL.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#minister agricultura, #restructurare, #concediere, #austeritate , #Ministerul Agriculturii