Ministerul Agriculturii sprijina producatorii agricoli cu 70 mil lei

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 16:26
1314 citiri
Ministerul Agriculturii sprijina producatorii agricoli cu 70 mil lei

Ministerul Agriculturii a alocat 70 milioane de lei pentru sprijinirea producatorilor agricoli din sectorul zootehnic si asigurarea sumelor necesare decontarii cofinantarii nerambursabile pentru proiectele de investitii din cadrul Programului SAPARD, platile urmand sa fie operate saptamana viitoare.

Ministerul a aprobat, miercuri, suma de 64,065 milioane de lei reprezentand sprijin financiar acordat producatorilor agricoli din sectorul zootehnic pentru imbunatatirea calitatii laptelui de vaca destinat procesarii, in vederea atingerii standardelor de calitate din UE, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), informeaza Mediafax.

Suma reprezinta contravaloarea decontului depus de catre Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) pentru al doilea trimestru al anului 2009, iar nivelul sprijinului acordat este de 0,3 lei pe litru de lapte livrat pentru procesare.

Platile catre beneficiarii sprijinului financiar vor fi efectuate de APIA in cursul saptamanii viitoare, se mentioneaza in comunicat.

Tot de saptamana viitoare, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit va incepe decontarea cofinantarii nerambursabile beneficiarilor proiectelor de investitii in cadrul Programului SAPARD, suma alocata fiind de 5,29 milioane de lei.

Finantarile sunt pentru industria agro-alimentara, exploatatii agricole si diversificarea activitatilor economice.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#minister, #agricultura, #producatori , #Ministerul Agriculturii