Ministerul Economiei amana acordarea primelor de vacanta

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 12:55
1168 citiri
Ministerul Economiei amana acordarea primelor de vacanta

Ministerul Economiei a amanat acordarea primelor de vacanta, incepand de joi, 9 iulie, dupa ce pana acum a platit a saptea parte din suma alocata pentru acestea, potrivit datelor transmise de minister, la solicitarea agentiei NewsIn.

"Pentru primele de vacanta pe anul 2009, bugetul Ministerului Economiei are alocata suma de 912.000 lei. Din aceasta, pana la 30 iunie 2009, s-au platit 129.538 lei.

In ceea ce priveste primele de vacanta, decizia Ministrului Economiei este ca, incepand cu 9 iulie 2009, acordarea acestora sa fie amanata", potrivit datelor ministerului.

Si Ministerul Agriculturii suspenda incepand cu luna iulie acordarea primelor de vacanta ce trebuiau alocate functionarilor publici din cadrul ministerului din cauza necesitatii finaciare de sustinere a agriculturii intr-un an de criza, a declarat pentru NewsIn, Miron Moldovan.

"Ministerul Agriculturii trebuie sa ia aceasta masura tinand cont de contrangerile bugetare si de necesitatile financiare de sustinere a agriculturii intr-un an de criza ca acesta si suspenda, deocamdata, plata primelor de vacanta", a declarat secretarul general al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Miron Moldovan.

Potrivit acestuia, circa 12.500 de funtionari publici, salariati din aparatul propriu si din structurile ministerului, au dreptul la o prima de vacanta, in medie, de circa 1.000-1.500 lei.

"S-au acordat prime, insa nu foarte multi si-au luat concediu pana in prezent. Cei mai multi si-ar fi luat incepand cu luna iulie", a adaugat Moldovan.

Ministrul dezvoltarii rurale si locuintei, Vasile Blaga, a declarat miercuri pentru NewsIn ca a suspendat plata primelor de vacanta in acest an, dar ar putea fi obligat sa le achite la finalul anului prin decizii ale instantei. Acesta a precizat ca in decembrie 2008, in urma unor hotarari judecatoresti, ministerul a fost obligat sa achite integral angajatilor primele de vacanta aferente anilor 2001-2008.

De asemenea, Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijocii, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA) a achitat aproximativ 1,5 milioane de lei pentru primele de vacanta, din totalul de 3,2 miloane de lei disponibili pentru 2009, insa de miercuri (8 iulie - n.r) a sistat plata acestora.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#minister, #economie, #prime, #vacanta, #plati, #blaga , #Ministerul Agriculturii