Bechtel ar putea lucra la autostrada Transilvania pana in 2013, cu un an peste termenul initial

Duminica, 25 Martie 2007, ora 11:00
842 citiri

Ministerul Transporturilor a solicitat, vineri, conducerii centrale a companiei americane Bechtel un grafic al lucrarilor la autostrada Transilvania pana in anul 2013, cu un an peste termenul prevazut in contractul initial.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a solicitat, vineri, la Bucuresti, unei delegatii a companiei Bechtel condusa de presedintele si directorul operational la nivel mondial, Adrian Zaccaria, si directorul de proiect pentru Romania, Michael Mich, un grafic al lucrarilor pana in anul 2013, au declarat agentiei Mediafax surse din Ministerul Transporturilor.

Berceanu a solicitat, in luna februarie, conducerii locale a Bechtel un grafic al lucrarilor pentru autostrada Brasov-Bors, pana in anul 2013, pentru a se asigura ca ritmul va fi intensificat si compania nu va lasa spre sfarsitul perioadei cea mai mare parte a lucrarilor care trebuie executate, au precizat sursele citate.

Contractul initial prevedea finalizarea autostrazii in anul 2012, insa termenul a fost prelungit cu un an pentru ca lucrarile au fost intrerupte pe perioada renegocierii acestuia in anul 2005. Proiectul construirii autostrazii a inceput in 2004, in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde euro, insa lucrarile au fost interupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)