Bechtel mai inghite 98 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor

Vineri, 18 Mai 2012, ora 16:43
1440 citiri
Bechtel mai inghite 98 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor

Lucrarile la Autostrada Transilvania vor continua in judetul Bihor, dupa ce Ministerul Transporturilor va aloca Bechtel, constructorul autostrazii, suma de 98 de milioane de lei, a anuntat, vineri, ministrul Ovidiu Silaghi.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, vineri, pe centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relatia Valcele - Apahida, ca proiectul Autostrazii Transilvania nu va fi abandonat, fiind in interesul Transilvaniei ca lucrarile sa fie continuate.

Proiectul Autostrada Transilvania a inceput in 2004, in baza unui contract de 2,2 miliarde de euro, incheiat cu compania americana Becthel pentru constructia unui traseu de 415 kilometri. Dupa sapte ani de la lansarea proiectului, au fost finalizati doar 52 de kilometri.

Contractul cu Bechtel a fost renegociat in 2011, compania americana urmand sa finalizeze doar doua tronsoane din cele opt ale autostrazii. Guvernul a avizat noul contract, care prevede reducerea costului aferent lucrarii cu 50%, la 6,9 milioane euro/km, si permite scoaterea la licitatie a tronsoanelor inca neincepute.

Bechtel va continua lucrarile la tronsoanele Campia Turzii-Gilau si Suplacu de Barcau-Bors, reprezentand 118 kilometri din cei 415 kilometri ai autostrazii. Traseul autostrazii mai cuprinde sase sectiuni insumand 297 km, respectiv Brasov-Fagaras (53 km), Fagaras-Sighisoara (52 km), Sighisoara-Ogra (56 km), Ogra-Campia Turzii (36 km), Cluj Vest-Mihailesti (24 km) si Mihailesti-Suplacu de Barcau (76 km).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lucrari autostrada transilvania, #Ministerul Transporturilor bani Bechtel, #finantare Bechtel Autostrada Transilvania , #Ministerul Transporturilor