Bechtel: mai putin contracte incheiate

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 10:28
1406 citiri
Bechtel: mai putin contracte incheiate

Veniturile grupului american Bechtel au scazut anul trecut cu 1,9%, la 30,8 miliarde de dolari, iar valoarea contractelor noi obtinute de constructor s-a redus puternic, cu 42%, la 20,3 miliarde de dolari, se arata in raportul anual al companiei.

Bechtel a inregistrat in 2008 venituri de 31,4 miliarde de dolari si a semnat in acel an contracte de 35 de miliarde de dolari.

Astfel, valoarea portofoliului de lucrari a scazut cu 5% in 2009, de la 86,5 miliarde de dolari la 82,1 miliarde de dolari.

Deteriorarea rezultatelor financiare a fost determinata de impactul recesiunii economice asupra industriei constructiilor, potrivit raportului Bechtel.

Grupul american noteaza ca a inregistrat progrese la lucrarile de constructie a autostrazilor din Romania si Albania.

In Albania, Bechtel anticipeaza ca va finaliza in acest an un tronson de autostrada de 61 de kilometri, cu patru benzi, care include un tunel dublu de 5,5 kilometri si 27 de poduri intr-o regiune muntoasa.

Lucrarile la proiectul din Albania au inceput in anul 2006.

Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov - Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel.

Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta.

Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Potrivit unui protocol incheiat la inceputul anului trecut intre Ministerul Transporturilor si Bechtel, compania americana a finalizat in 2009 42 de kilometri din tronsonul Turda - Gilau si viaductul de pe tronsonul Suplacu de Barcau - Bors.

Ministerul Transporturilor a platit anul trecut companiei Bechtel 420 de milioane de euro, in baza protocolului.

Guvernul si Bechtel
vor semna un acord de continuare a lucrarilor la autostrada Transilvania in luna aprilie, cu achitarea altei transe din datoria fata de companie, partea romana apreciind ca in 2010 vor fi finalizati circa 20 kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bechtel, #contracte, #miliarde, #autostrada , #Ministerul Transporturilor