Boagiu pregateste bonusuri pentru constructorii harnici

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 18:55
1144 citiri
Boagiu pregateste bonusuri pentru constructorii harnici

Ministerul Transporturilor ii va bonifica pe constructorii care termina lucrarile inainte de termenul stabilit, a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, potrivit NewsIn.

"Nu mi-am propus sa fiu lupul cel rau. Dar, imi este foarte clar ca daca nu am fi introdus reguli clare pentru toata lumea, pentru constructor si pentru administratie, din punct de vedere al Ministerului Transporturilor am fi avut in continuare probleme, intarzieri, tot felul de motivatii. Ca avem, n-avem terenuri, avem si nu avem drumuri. Deci, se poate", a afirmat Anca Boagiu.

Ministrul a dat exemplu DN 79 Arad - Oradea, unde se executa lucrari de reabilitare, iar firma constructoare a primit o notificare. "Suntem pe un contract pe care, cand am venit prima data, nu cred ca am stat trei minute.

A trebuit sa dam o notificare de reziliere care si-a produs efectele si ceea ce vedem astazi este efectul acestei notificari.

O reabilitare care dupa ce a fost notificata cu rezilierea se pare ca va fi finalizata sau data in exploatare la sfarsitul acestui an", a declarat Anca Boagiu. Ministrul le-a transmis un mesaj public tuturor celor care au primit notificari de reziliere din partea Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi si carora li s-a mai dat o sansa in baza programului pe care l-au prezentat.

"Avem dovada ca exista constructori care atunci cand, chiar daca au gresit, chiar daca au existat inadvertente, isi fac treaba intr-un final.

Sper ca toti cei care au fost notificati si si-au asumat ca vor finaliza lucrarile, sa le finalizeze. Ceea ce va face diferenta intre seriozitatea si neseriozitatea constructorilor si, in sfarsit, vom avea un criteriu in baza caruia sa putem sa-i clasificam.

Iar cel de-al doilea criteriu va fi acela al rapiditatii cu care lucreaza. Constructorii au inceput sa ne dovedeasca in ultima vreme, primii au fost romanii, ca se incadreaza in timp si nu au costuri suplimentare.

Ei, mai nou, avem exemple, cum este cel al podului de la Cernavoda, unde lucrarea se va termina mai repede decat perioada de timp asumata de constructor.

Noi ne-am asumat discutiile, astfel incat sa identificam si o modalitate de a-i bonifica pe cei care termina lucrarile mai repede. Avem o retea care trebuie sa fie realizata in cel mai scurt timp si eforturile pe care le facem trebuie sa fie comune", a mai declarat Anca Boagiu. 

#constructori, #anca boagiu, #lucrari autostrada, #bonificatii constructori , #Ministerul Transporturilor