Constructorul primului tronson al Autostrazii Bucuresti - Brasov va fi anuntat in luna martie

Joi, 01 Februarie 2007, ora 04:56
1294 citiri

Castigatorul licitatiei privind construirea primului tronson (Bucuresti - Moara Vlasiei), cu o lungime de 19,5 kilometri, al Autostrazii Bucuresti - Brasov va fi anuntat in luna martie, potrivit datelor remise, miercuri, Rompres de Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Pana la ora actuala 11 companii au cumparat caietul de sarcini pentru a participa la licitatie, termenul final de depunere a ofertelor fiind 5 februarie. Este posibil, insa, ca acest termen sa fie prelungit cu doua saptamani la cererea unor companii, sustin surse din Ministerul Transporturilor.

Organizarea de santier va fi realizata in lunile martie-aprilie, urmand ca lucrarile efective sa inceapa in vara acestui an, sectiunea Bucuresti - Ploiesti urmand sa fie data in folosinta cel mai probabil in vara anului 2009.

Initial, opt companii achizitionand caietul de sarcini pentru a participa la licitatie:UMB Spedition (Romania), Aktor SA (Grecia), Alpine Mayreder (Austria), Strabag (Germania), Lena Engeharia (Portugalia), Colas (Franta), Compania J&P Avax, controlata de oameni de afaceri din Cipru si Grecia, si Tehnologica Radion din Romania.

Primii 19,5 kilometri ai autostrazii nu au fost inca licitati din cauza unor probleme legate de achizitia terenurilor, autoritatiile fiind nevoite sa schimbe traseul pe aceasta portiune.

Sectiunea Moara Vlasiei - Ploiesti de pe tronsonul Bucuresti - Ploiesti al autostrazii a fost deja licitata la sfarsitul anului trecut, castigator fiind consortiul PA&CO International, Euroconstruct Trading 98, UMB Spedition si Comaxa.

Consortiul format din cele patru firme romanesti a castigat competitia cu firma austriaca Strabag, francezii de la Vinci si compania ungara Vegyepszer. Pentru proiectarea si construirea primului tronson al Autostrazii Bucuresti - Brasov, Vinci a cerut 273 milioane de euro, Strabag - 251 milioane de euro, Vegyepszer - 231 milioane de euro, in timp ce firma castigatoare a cerut un pret 200 milioane de euro.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat recent ca pana in vara acestui an vor fi cunoscuti si constructorii ultimelor trei tronsoane ale autostrazii: Ploiesti - Comarnic, Comarnic - Predeal si Predeal - Brasov.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)