Dan Sova: Autostrada Craiova-Pitesti va fi facuta in concesiune

Joi, 14 Martie 2013, ora 14:12
1811 citiri
Dan Sova: Autostrada Craiova-Pitesti va fi facuta in concesiune
Sursa foto: zidezi.ro

In luna octombrie vor incepe lucrarile la Autostrada Comarnic-Brasov, promite ministrul pentru proiecte in infrastructura, Dan Sova, care a mai precizat ca autostrada Craiova-Pitesti va fi facuta in concesiune. Referitor la situatia CNADRN, ministrul nu exclude posibilitatea restructurarilor.

In aproximativ 30 de zile vor fi lansate precalificarile pentru Pitesti - Craiova, acesta fiind al treilea proiect in concesiune pe care ministrul isi propune sa il finalizeze in 2013.

"La anul vom incerca sa trecem deja pe o treapta superioara. Stiti ca se creeaza acum, in 2013, pentru exercitiul financiar 2014 - 2020 un nou instrument, acela de a combina fondurile europene cu parteneriatul public privat (PPP)", mentioneaza Sova, intr-un interviu acordat Agerpres.

Acesta nu a mentionat care vor fi proiectele, dar spune ca 85% dintre obiectivele pe care si le-a propus vor fi construite cu fonduri europene.

CNADNR are 500 de milioane de euro datorii

Ministrul a mai spus ca arieratele, in mod concret, CNADNR are 500 de milioane de euro datorii, care trebuie platite la firme daca sunt receptionate lucrarile, pentru ca intra in economia romaneasca. "Pana la finele lunii mai se vor plati toti banii, ca sa inchidem odata capitolul datoriilor", mai mentioneaza Sova.

Ministrul adauga ca vor fi facute restructurari la CNADNR, in cazul in care, in urma controalelor se va impune acest lucuru. In acest moment, la CNADNR a fost facut unul pe activitate si unul pe fonduri europene.

"Ceea ce vreau sa va informez este ca acum se face un alt control de fond al Corpului de Control al Guvernului, care a inceput in februarie si se va termina in luna iulie sau august si vom avea o imagine generala. Pe baza tuturor acestor controale, nu numai ca voi face sesizari la organele in drept, acolo unde este cazul, dar voi face si restructurarea Companiei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dan Sova CNADNR, #Dan Sova infrastructura, #Sova declaratii , #Ministerul Transporturilor