Fenechiu a descoperit "cheia" autostrazilor dupa debarcarea din Minister

Vineri, 30 August 2013, ora 09:06
1448 citiri
Fenechiu a descoperit "cheia" autostrazilor dupa debarcarea din Minister

Deputatul PNL Relu Fenechiu a declarat, joi, dupa Biroul Permanent National reunit la Mamaia, ca a gasit o solutie fezabila pentru construirea a 4000 de kilometri de autostrada in Romania pana in 2027.

"De 20 de ani ne plangem ca Romania nu are autostrazi. De 12 ani eu studiez cum s-ar putea face autostrazi in Romania. Cred ca am gasit o solutie fezabila, o solutie care are si o programare eficienta, dar si surse financiare - e vorba de construirea unei retele de 4000 de km de autostrada pana in 2027 printr-un parteneriat public-privat la care Guvernul asigura platile de disponibilitate" , a spus Fenechiu.

Intrebat de ce nu a aplicat acest proiect cand a fost ministru al Transporturilor, Fenechiu a precizat: "As putea sa va raspund simplu: nu am apucat. La acest proiect nu lucrez de cand sunt ministru, lucrez de mai multi ani, peste 2 ani. E vorba de o analiza detaliata a tot ce s-a intamplat in infrastructura de transport rutier in Europa".

"Asta e rodul acestei activitati. E pana la urma o lucrare de doctorat a unui coleg al meu cu care am lucrat foarte mult pe aceasta tema", a spus Fenechiu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat ca acest proiect al lui Fenechiu va fi supus votului Delegatiei Permanente a PNL de vineri si, daca va primi un vot pozitiv, va fi supus dezbaterii publice.

"E un proiect de mare amploare, destinat ca pe durata lunga sa atace una din temele pe care PNL le considera prioritare pentru Romania in urmatorii ani. Acest proiect a primit votul de sustinere din partea BPN. Aceasta propunere va fi discutata maine in Delegatia Permanenta, daca va primi votul, va fi pus in dezbatere publica, cu PNL ca initiator", a spus Antonescu.

#solutie autostrazi Relu Fenechiu, #Transporturi Romania Fenechiu, #parteneriat public privat autostrazi, #plati disponibilitate constructie autostrazi , #Ministerul Transporturilor