Manescu sustine deschiderea pietelor de transport in fata Comisiei Europene

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 15:02
1492 citiri
Manescu sustine deschiderea pietelor de transport in fata Comisiei Europene

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, va pleda vineri, la Bruxelles, pentru necesitatea deschiderii pietelor de transport, dar si pentru stimularea concurentei in acest domeniu de activitate, agenda de lucru a vizitei cuprinzand intalniri cu Johaness Hahn, comisarul pentru politica regionala, cat si cu Siim Kallas, comisarul pentru transporturi.

Potrivit unui comunicat de presa, ministrul Ramona Manescu va prezenta celor doi oficiali europeni prioritatile mandatului sau, stadiul fondurilor europene, dar si strategia de dezvoltare ce vizeaza domeniul transporturi in cadrul urmatorului exercitiu financiar al Uniunii Europene.

"Agenda de lucru a intalnirilor este structurata pe trei teme majore: infrastructura de transport terestru, transportul maritim si cel aerian. Ramona Manescu va solicita un calendar de lucru cu Agentia TEN-T din cadrul DG MOVE pentru a stabili strategia de dezvoltare si portofoliul de proiecte care vor fi dezvoltate de catre Romania din fondurile CE. In privinta transportului maritim, principala preocupare este legata de activitatea Portului Constanta.

Acesta este considerat un proiect de interes strategic national si european, fiind in curs de elaborare Master Planul pentru dezvoltarea Portului, dar si a unor proiecte de infrastructura in port, precum linia de cale ferata, digul de larg si podul rutier de acces in port", se arata in comunicatul citat.

Astfel, discutiile vizand domeniul aerian se vor concentra pe initiativa lansata de catre Comisie privind Cerul Unic European 2+' (Single European Sky - SES 2+), de dezvoltare a competitivitatii sistemului european de transport aerian prin imbunatatirea performantei serviciilor de trafic aerian, dar si a utilizarii capacitatii de gestionare a traficului aerian.

#Ramona Manescu fonduri europene, #deschidere piete transport Manescu, #Manescu intalnire Comisia Europeana , #Ministerul Transporturilor