Ministerul Transporturilor vrea sa introduca, din 2011, controlul unic la transportatori

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 12:27
1707 citiri
Ministerul Transporturilor vrea sa introduca, din 2011, controlul unic la transportatori

Ministerul Transporturilor si (MTI) vrea sa introduca, din 2011, controlul unic la transportatorii de persoane si marfa, prin infiintarea unei directii in cadrul ARR, a declarat, vineri, in cadrul simpozionului EU-TRANSPORTA 2010, directorul general adjunct din cadrul ARR, Florin Coman, potrivit NewsIn.

"Transportatorii, si cei interni si cei internationali, sunt nemultumiti ca sunt opriti, in prezent, de o gramada de controale: CNADNR, ARR, Politie. Vrem ca, in 2011, prin infiintarea unei directii in cadrul ARR, sa simplificam aceste controale printr-un control unic, respectiv acesta sa fie efectuat doar de ARR si Politie", a declarat Coman.

El a precizat ca noul organismul pentru controlul unic din cadrul ARR, institutie aflata in subordinea MTI, va controla, in cazul transporturilor de marfa, documentele firmei, documentele de insotire a marfurilor, concordanta dintre marfuri si documente, inclusiv cantarirea lor, documentele soferului, precum si periculozitatea marfurilor.

La transportatorii de pasageri vor fi controlate biletele de calatorie, certificatele de clasificare si starea tehnica vizuala.

"Incepand cu luna mai, lipsa documentelor la transportatori ne obliga, prin OUG 34/2010, sa imobilizam vehiculele, sa ridicam certificatul si placutele de inmatriculare si sa dam amenzi de 20.000 de lei", a mai precizat Florin Coman.

La randul sau, directorul general din Directia Transport Rutier din cadrul MTI, Sorin Sirbu, a declarat ca MTI lucreaza de cativa ani la proiectul pentru introducerea controlului unic. 

#transporturi control unic , #Ministerul Transporturilor