Oamenii de afaceri vor autostrada intre Sibiu si Pitesti

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 12:49
2165 citiri
Oamenii de afaceri vor autostrada intre Sibiu si Pitesti

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a solicitat Guvernului urgentarea initierii constructiei autostrazii Pitesti - Sibiu, aceasta urmand sa fie o alternativa la actualul drum care face legatura dintre cele doua localitati pe Valea Oltului.

Reprezentantii oamenilor de afaceri considera ca aceasta autostrada ar trebui construita in regim de parteneriat public-privat, ceea ce inseamna ca statul ar trebui sa concesioneze respectivul tronson catre o companie privata, care sa perceapa taxe de acces, informeaza Gandul.

Singura reactie a premierului, aflat la Cluj Napoca, a fost sa promita ca va schimba denumirea actului normativ care reglementeaza aceasta forma de asociere. Concret, modificarea titulaturii din "Legea concesiunilor" in "Legea parteneriatului public-privat" nu schimba cu imbunatateste cu nimic cadrul legal actual.

Emil Boc nu a precizat nici cand ar putea incepe procedurile pentru constructia autostrazii.

Oamenii de afaceri au mai facut o solicitare catre Ministerul Transporturilor prin care cere sa fie informat asupra cheltuielilor facute cu reparatiile normale sau cu ocazia deszapezirilor, inundatiilor sau a caderilor de stanci pe tronsonul actual dintre Sibiu si Pitesti.

#afaceri, #autostrada, #boc, #concesiune , #Ministerul Transporturilor