Oferta Blue Air: Clientii pot schimba bilete de tren cu tichete de avion

Sambata, 15 August 2009, ora 17:13
2014 citiri
Oferta Blue Air: Clientii pot schimba bilete de tren cu tichete de avion

Blue Air, companie detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, a lansat pentru perioada 15 august-15 septembrie o oferta prin care pasagerii care prezinta la orice agentie a companiei un bilet de tren deja cumparat pe ruta Bucuresti-Cluj Napoca sau Cluj Napoca-Bucuresti pot calatori gratuit cu avionul pe una din aceste destinatii, fara costuri suplimentare.

 

MTI: Oferta Blue Air poate fi publicitate inselatoare

Oferta companiei aeriene Blue Air prin care clientii pot schimba biletele de tren de pe ruta Bucuresti-Cluj Napoca si retur cu tichete de avion poate fi considerata publicitate inselatoare, ducand in eroare calatorii, sustine Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

"Asiguram clientii CFR Calatori ca aceasta oferta de schimb de bilete nu a fost construita cu participarea noastra si ca exista prezumtia incalcarii articolului 4 din Legea 158/2008, privind publicitatea inselatoare", potrivit MTI, actionarul unic al operatorului feroviar.

Articolul invocat de institutie interzice publicitatea inselatoare. Potrivit MTI, oferta Blue Air induce in eroare calatorii si da falsa impresie ca cele doua moduri de transport sunt asemanatoare, ca se poate calatori cu acelasi pret si cu avionul si cu trenul, si ca exista un parteneriat intre cele doua companii pentru aceasta promotie.

Oferta nu incalca legislatia, sustine compania Blue Air a confirmat lipsa unui parteneriat cu o alta companie de transport feroviar sau rutier pentru campanie promotionala respectiva. Operatorul aerian spune ca vrea sa asigure o alternativa de transport mai rapida si la un pret accesibil, uneori mai redus in comparatie cu alte forme de transport.

"Consideram ca aceasta oferta Blue Air nu aduce niciun fel de prejudiciu companiilor de transport feroviar sau rutier si nici nu incalca prevederile legii 158/2008 cu privire la publicitatea inselatoare", mentioneaza compania.

#blue air, #oferta, #tren, #bilet, #avion , #Ministerul Transporturilor