Primele benzinarii pe Autostrada Soarelui vor aparea in iulie

Joi, 28 Februarie 2008, ora 10:12
1153 citiri
Primele benzinarii pe Autostrada Soarelui vor aparea in iulie

Soferii care vor circula in aceasta vara pe Autostrada Bucuresti-Cernavoda vor avea la dispozitie statii mobile de alimentare cu carburanti a masinilor. Aceasta pare a fi solutia "de criza" gasita de Ministerul Transporturilor, intrucat ridicarea unor benzinarii fixe, cu dotarea corespunzatoare - magazine, spatii de servicii etc. - necesita mai mult timp.


Anuntul pentru atragerea de participanti la licitatia de concesiune a spatiilor pentru benzinarii pe Autostrada Bucuresti - Cernavoda (A2) va fi publicat in aceasta saptamana, potrivit datelor remise Rompres de catre Ministerul Transporturilor.


Toti marii jucatori de pe piata petroliera sunt interesati de aceste spatii. Ofertele vor fi deschise la jumatatea lunii aprilie, iar castigatorul va fi desemnat in aceeasi luna.


Conform sursei citate, caietul de sarcini prevede pentru inceput instalarea unor statii mobile de distributie a carburantilor, in termen de 60 de zile de la atribuire, urmand ca cel mai probabil in toamna sa fie date in folosinta statiile fixe, pentru constructia acestora urmand sa fie alocate patru luni de la data atribuirii. Perioada de concesiune a spatiilor va fi de maximum 29 de ani. Daca aceste termene vor fi respectate, urmeaza ca primele statii, ce-i drept, mobile, sa apara in vara acestui an.


Zece statii la 150 de kilometri


Autostrada, in lungime totala de 151 kilometri, urmeaza sa aiba zece benzinarii, care vor fi construite pe ambele sensuri la kilometrii 49, 66, 88, 111 si 139.


Procesul de concesiune a spatiilor pentru benzinarii a fost demarat in urma cu trei ani, insa nici pana acum autoritatile responsabile nu au reusit sa treaca de stadiul de intentie, desi declaratii pe aceasta tema s-au facut destule.


Daca directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Mihai Grecu, ne dadea asigurari anul trecut ca in acest sezon estival vom avea benzinarii pe Autostrada Soarelui, acum o luna directorul general adjunct al societatii, Dorin Debucean, afirma ca abia din 2009 vor exista statii de carburanti, intrucat licitatia se va putea tine abia in vara.