Raportele de privatizare CFR Marfa si Tarom, mai scumpe de 10 ori

Marti, 09 August 2011, ora 17:42
1783 citiri
Raportele de privatizare CFR Marfa si Tarom, mai scumpe de 10 ori

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va aloca 5,2 milioane de euro pentru rapoartele de privatizare CFR Marfa si Tarom, de 10 ori mai mult decat suma initiala, iar membrii comisiei de privatizare vor primi indemnizatii totale de 315.00 de lei, anunta NewsIn. 

In bugetul de venituri si cheltuieli, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii prevazuse cheltuieli de 2,6 milioane lei (628.000 euro) pentru rapoarte de evaluare in procesul de privatizare si post privatizare.

Potrivit notei de fundamentare a propunerii HG pentru aprobarea bugetului MTI, realizarea rapoartelor de evaluare pentru Tarom si CFR Marfa necesita cresterea cheltuielilor la 22,2 milioane lei.

"Au aparut unele prioritati noi in privinta cheltuielilor ce urmeaza a fi efectuate pentru activitatea de privatizare pe care Ministerul Transporturilor si Infrastructurii trebuie sa o deruleze in 2011, conform angajamentelor asumate de Guvern cu ocazia aprobarii noului Aranjament stand-by de tip preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International, referitoare la privatizarea a cel mult 20% din Tarom prin intermediul Bursei de Valori sau cu ajutorul unui investitor strategic si privatizarea unui pachet de actiuni de 20% din actiunile C.F.R. Marfa prin oferta publica (IPO) sau prin intermediul unui investitor strategic, pana la finele lunii decembrie 2011", se precizeaza in nota de fundamentare.

De asemenea, MTI va aloca 315.000 lei pentru indemnizatiile membrilor comisiilor de privatizare si ai secretariatelor acestora, in conformitate cu prevederile Strategiilor de privatizare ale Tarom si CFR Marfa, se arata in documentul amintit.

Cheltuielile reprezentand transferuri catre bugetul de stat din dividende si dobanzi incasate de MTI se vor dubla, de la 12 milioane lei la 24,1 milioane lei, iar valoarea varsamintelor la trezoreria statului din valorificarea activelor bancare si creantelor comerciale si privatizare vor ajunge la 2,8 milioane lei.

"Rezulta astfel o propunere de crestere a cheltuielilor totale de la 17.509.000 lei la 52.500.000 lei, fiind asigurata astfel echilibrarea bugetului", se mai spune in document.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii estimeaza triplarea veniturilor din activitatile de privatizare pentru 2011 la 52,5 milioane lei (12,3 milioane euro) de la 17,5 milioane lei (4,1 milioane euro) si propune reviziurea prognozelor initiale, potrivit notei de fundamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TAROM, scos din nou la vânzare de Guvern. Cum arată oferta premierului Marcel Ciolacu pentru Emiratele Arabe Unite
TAROM, scos din nou la vânzare de Guvern. Cum arată oferta premierului Marcel Ciolacu pentru Emiratele Arabe Unite
Premierul Marcel Ciolacu, alături de mai mulți miniștri din cabinetul său se află într-o vizită de lucru în Qatar și Emiratele Arabe Unite, confirmând că pe agenda discuțiilor se află...
#rapoarte privatizare, #privatizari, #cfr marfa, #tarom , #Ministerul Transporturilor