Se mai da drumul la o bucata din Autostrada Soarelui

Joi, 19 Mai 2011, ora 13:53
1551 citiri
Se mai da drumul la o bucata din Autostrada Soarelui

In iulie, se va putea circula pe o banda de sens pe tronsonul Basarab-Constanta al Autostrazii Soarelui si pe centura ocolitoare a orasului Constanta, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, conform Mediafax.

"Din punctul nostru de vedere este o mare realizare fata de anul trecut. Si ce este cel mai important este ca vom scoate traficul greu din Constanta pe centura", a spus Boagiu dupa o vizita la Facultatea de Constructii din Bucuresti.

Sectorul Basarab-Constanta face parte din tronsonul Medgidia-Constanta, unde lucreaza companiile Astaldi si Max Boegl, pentru 211 milioane de euro asigurati de Banca Europeana pentru Investitii si bugetul de stat.

Autostrada Soarelui este realizata pe tronsonul Bucuresti-Cernavoda. Lucrarile pentru finalizarea autostrazii au fost impartie in doua sectoare, respectiv Cernavoda-Medgidia si Medgidia-Constanta.

Contractul pentru segmentul Cernavoda-Medgidia a fost atribuit companiei franceze Colas, insa Ministerul Transporturilor a reziliat contractul in luna aprilie. Principalul motivul al rezilierii contractului a fost o solicitare a companiei Colas prin care cerea suplimentarea valorii contractului cu opt milioane de euro intrucat traseul autostrazii a fost schimbat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada soarelui finalizare, #basarab constanta, #drumul spre mare, #trafic spre mare, #ministerul transporturilor, #anca boagiu , #Ministerul Transporturilor