Analisti: Vom avea mai mult petrol, in 2012, in ciuda situatiei din Iran

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 20:02
1663 citiri
Analisti: Vom avea mai mult petrol, in 2012, in ciuda situatiei din Iran
Nu ramanem fara petrol

Omenirea va avea mai mult petrol, anul acesta, cu toate ca scandalul initiat de sanctionarea Iranului de catre Europa risca sa duca la un deficit de titei.

Rafinariile de pe continentul European vor trebui sa compenseze petrolul iranian prin gasirea altor surse, insa acest lucru nu va fi dificil, dupa cum au declarat pentru Reuters.com analisti din acest domeniu.

Titeiul nerafinat din Arabia Saudita, Irak sau Libia va inlocui fara probleme orice pierdere cauzata de Iran, dupa embargoul impus de Uniunea Europeana, iar acest lucru se va reflecta in pretul petrolului.

Doar din aceste trei surse vor veni pana la 1 milion de barili de titei in fiecare zi, aproximativ dublu fata de cat importa UE din Iran.

"Piata petroliera va fi foarte bine alimentata, in aceasta vara. Chiar mai bine decat pana acum", a declarat Samuel Ciszuk, analist responsabil cu pietele din Orientul Mijlociu si Africa de Nord la compania de consultanta KBC Energy Economics. "Volumele din Irak vor creste semnificativ, Libia sta foarte bine, iar Arabia Saudita va mari productia pentru a compensa o parte din petrolul iranian pe care l-am pierdut".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#petrol iranian Europa, #pret petrol, #petrol irak, #petrol arabia saudita, #sanctiuni petrol iran , #Petrol