Cresterea preturilor la petrol ii face bine grupului OMV

Marti, 17 August 2004, ora 16:23
1013 citiri

Preturile record ale petrolului au ajutat grupul austriac OMV sa depaseasca previziunile analistilor, cu o crestere a profitului operational de 79% in cel de-al doilea trimestru, compania reconfirmand ca se asteapta sa obtina aceleasi rezultate pentru intregul an, la fel ca in 2003.Veniturile incasate inainte de plata taxelor si impozitelor s-au ridicat la 316 milioane de euro pentru ultimele trei luni.

"Am declarat ca vrem sa repetam performanta de anul trecut si suntem pe calea cea buna", a declarat directorul executiv OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.

De asemenea, Ruttenstorfer a subliniat faptul ca pretul titeiului nerafinat a ajuns in prima jumatate a lui 2004 la valoarea de 30,76 de dolari/baril, fata de 26,67 de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

La cresterea profiturilor a mai contribuit si vanzarea licentelor de explorare in Sudan pentru suma de 93 de milioane de euro.

Profitul net s-a dublat in trimestrul al doilea, la valoarea de 210 milioane de euro fata de 101 milioane de euro in 2003.

OMV a luat totusi in calcul posibilitatea ca aceasta tendinta favorabila sa nu continue pe parcursul intregului an.

Sursa: Reuters